Vegansk overnight oats med choklad

Vegansk overnight oats med choklad

Gröt, jag älskar gröt!

Just nu äter jag olika variationer av overnight oats (tänk blötlagd gröt, låter inte lika aptitligt som det engelska ordet dock) nästintill varje morgon.

Det är lite roligt, på vintern kan jag absolut inte tänka mig att äta kall gröt, på sommaren kan jag inte tänka mig att äta den kokta varma gröten som jag avnjuter under vintern.

Här nedan finns receptet på en favorit, overnight oats smaksatt med kakao! Smaklig måltid! 💚

Overnight oats med chokladsmak

(- 1 portion)

1 dl havregryn
1 1/2 msk chiafrö
1 msk kakao

3/4-1 dl naturell sojghurt (naturell, lätt sötad)
3/4 dl osötad sojadryck / valfri växtbaserad dryck
1/2 dl vatten / växtbaserad dryck

Valfritt:
1 dutt kanel
1-2 krm vaniljsocker
Nicks stevia droppar caramel/vanilj



Servera med:

Alpro naturell sojghurt
Körsbär
Blåbär
Jordgubbar
Kakao nibs


Gör så här:

1. Tillsätt havregryn, chiafrö, kakao, kanel, sojghurt, växtbaserad dryck & vatten till en skål. Söta och smaksätt gröten eventuellt med vaniljsocker och / eller smaksatta steviadroppar.

2. Blanda samman väl så att kakaon löser upp sig i vätskan. Se till så att inga chiafrön fastnar oblandade på botten.

3. Låt gröten stå kylt i minst 40 minuter, förbered gärna i förväg och låt stå i kylen över natten. Se till så att gröten är täckt i kylen.

4. Serveras kall. Toppas rikligt med växtbaserad yoghurt och bär/ frukt. På bilden har jag använt körsbär, blåbär & jordgubbar samt naturell soyghurt.

Tips! En favorit som också är riktigt god är att toppa med körsbärssås/sylt, färska körsbär & kakao nibs!

Denna gröt är perfekt för meal-prep! Ät & njut!

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Bloglovin

/ Madeleine  

Hemmagjort cashewnötssmör i Vitamix

Hemmagjort cashewnötssmör i Vitamix

Vegansk tårtbotten - Hög och lättbakad

Vegansk tårtbotten - Hög och lättbakad