Veganska chocolate chip cookies
Youtube är en viktig plattform för mig. Jag delar verkligen en stor kärlek till just youtube. Varför det då, kanske du tänker?
Jo först och främst är youtube helt gratis i och med det så har alla tillgång till youtube. På youtube finns det såååå många duktiga kreatörer som just DU kan lära dig något av.
Det är just detta jag älskar med youtube, jag har lärt mig så mycket om ALLT MÖJLIGT via youtube. Eftersom jag främst brinner för matlagning och bakning så kan jag varje dag inspireras och lära mig något nytt av andra duktiga som delar med sig av innehåll kring detta ämne. Hur fantastiskt är inte det egentligen, när man tänker efter lite?!
T.ex så har dagens recept på dessa Chocolate Chip Cookies kommit från en annan duktig youtuber och receptkreatör, Liv B. Liv, eller Olivia som hon heter är en av mina stora favoriter nu på youtube. :)
Här listar jag mina favoriter för tillfället så att du kan inspireras lite.
Sen har jag givetvis många fler favoriter sedan innan osv, men alla dessa kanaler är relativt nyupptäckta för mig.
Dessa kakor har Liv B tagit fram receptet på. Jag har däremot ändrat i receptet, väldigt lite, men också gjort om alla amerikanska mått till vårat metriska system som vi har här i Sverige... med dl osv.
För att du som är svensk och tycker att amerikanska recept är krånliga helt enkelt ska kunna njuta av ett par goda kakor och ett mycket bra och lättbakat recept! :)
Jag är så tacksam för att kunna få inspireras och ta del av den kunskap som alla dessa personligheter väljer att dela med sig av. Gratis dessutom! :)
Därför har jag nu en fråga till dig som hänger mycket på youtube...
Använder du dig av AdBlockers?
Isåfall ber jag digatt snälla tänka på detta i framtiden...
...alla dessa människor som delar med sig av sitt innehåll gratis förtjänar att kunna tjäna pengar på detta om de jobbar tillräckligt hårt (och seriöst givetvis). För många konton är det därför ett utmärkt och lätt val att kunna ha reklam på sin kanal.
Vill du stödja någon, utan att behöva betala något själv?
Då tycker jag det är en självklarhet att man faktiskt låter reklamen ta några sekunder från ens dag. Eftersom att kreatören själv spenderat timmar för att just du ska kunna få ta del av det!
Det tycker jag är det minsta du själv kan göra för din favorit-influencer på sociala medier.
Kanske är detta ett ämne som du inte tänkt på tidigare?
Jag kan förstå att man inte riktigt kan förstå hur mycket tid en influencer egentligen lägger för att kunna skapa innehåll till sina följare. Om man själv inte sysslar med detta, så att säga.
Eftersom jag själv är en influencer (däremot en relativt ny en ;) ) så har jag kanske en större förståelse för andra influencers än dig som läser detta. I och med det så försöker jag därför att tänka på att peppa och visa min uppskattning så gott jag kan till andra influencers som jag följer och gillar.
Att visa min uppskattning till dom gör jag lätt genom att lämna t.ex. feedback, tumme upp, kommentarer och främst, jag använder mig INTE av AdBlockers.
Vad anser du om detta ämne? Lämna gärna en kommentar! Jag är nyfiken att höra, men som alltid, håll en god ton!
Med det sagt, här kommer min recept-video.
Denna video är till för att du lättare ska kunna se och lära dig hur du kan lyckas med detta recept! :)
Vänligen,
Läs noteringarna längst ned innan du börjar baka!
Veganska chocolate chip cookies
(- ca 24 st kakor, recept inspirerat av detta)
125g mjukt veganskt margarin
2 dl farinsocker
4 msk osötad vegetabilisk dryck
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
4 3/4 dl vetemjöl
100g vegansk mörk choklad 55% (Odense)
Gör så här
1. Värm upp ugnen till 200°C.
2. Hacka chokladen i mindre bitar. Lagom stora bitar för att vara i en kakdeg. Hacka det inte för smått då smälter chokladen in i smeten, det ska vara bitar som bryter av choklad mot kakans deg.
3. Tillsätt farinsocker och veganskt margarin till en skål. Rör ingredienserna krämigt. Se till så att smöret är väl blandat med sockret. Smeten ska se ljus och krämig ut.
4. Mät upp valfri växtbaserad dryck och tillsätt det till margarinblandningen. Rör om väl, blandningen kommer att skära sig när drycken blandas i.
5. Sikta i vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till den skurna blandningen. Rör om så att det mesta av de torra ingredienserna är blandade och en deg börjar bildas. Överarbeta inte degen!
6. Tillsätt den hackade chokladen och rör så att den är väl fördelad i degen.
7. Klä en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 12 kakor per plåt. Det ska bli 2 plåtar av denna sats. Varje kaka ska vara på 1 1/2 msk deg. Jag använder mig av en glasskopa för exakt lika stora kakor.
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-12 minuter.
- 8 minuter ger en mjuk halvbakad kaka. - 10 minuter ger en mjuk kaka. - 12 minuterger en kaka med krispig yta och lite mjuk mitt.
Jag brukar baka mina i 12 minuter, det väljer man efter eget tycke och olika ugnar ger olika resultat.
9. Låt svalna på ett galler. De kan vara för mjuka för att kunna lossa från plåtpapperet när de kommer ut ur ugnen.
10. Servera gärna ljumna medan chokladen fortfarande är smält, gott med ett glas vegetabilisk dryck till.
Noteringar
Jag använder denna glasskopa för att lättare kunna forma jämnstora kakor. Skopan rymmer 1 1/2 msk deg. Så se till att rulla dina bollar på ca 1 1/2 msk deg.
Margarinet ska vara rumstempererat. Mikra det någon enstaka sekund i mikron om du inte har tiden att låta det mjukna. Var försiktig dock så det inte smälter ut för mycket i mikron!
Denna kakdeg är SUPERGOD att äta som den är så om du är ute efter ett recept på kakdeg som ska ätas "rå". Till exempel i glass och liknande. Testa då detta recept men ta bort bakpulvret och bikarbonat ur receptet.
Jag brukar baka 12 kakor på en plåt, dvs, halva degen. Den andra halvan av degen slår jag in i plastfolie som jag lägger i en fryspåse. Passar perfekt att ha fryst deg hemma om du får oväntat sug eller besök.
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube , Pinterest & Bloglovin