PROBLEM MED KVALITÉN PÅ DESSA BURKAR!
- Efter att ha hittat ett gäng burkar med lös kokosmjölk så är jag noggrann med att skaka på burken i butiken innan jag köper den!
Skaka din burk, skvalpar den? Köp den inte! Låter det ingenting? Då är mjölken fast och du kan använda grädden som jag har beskrivit i detta inlägg!
Jag har varit i kontakt med Coop angående försämrad kvalité sen hösten 2017.
Det verkar dock som att det börjar lösa sig nu då jag hittar fler bra burkar med fast innehåll igen! Var noggrann när du väljer i butiken!
Uppdaterat 12/2 - 18
Kolla gärna in dessa recept där jag har använt just denna kokosmjölk som substitut för vispgrädde (Klicka på bilderna för att komma till recepten) !
En vegansk grädde som inte behöver vispas, som finns till bra pris, är glutenfri & fri från palmolja...
Läs nu hela mitt inlägg om jag gjorde dig intresserad. Jag lovar, jag luras inte. ♥
Idag hade jag tänkt att dela med mig av en ny favoritprodukt som jag använder mycket i mitt kök.
För några månader sedan så upptäckte jag de fantastiska fördelarna med Änglamarks kokosmjölk och sen dess har jag varit helt fast vid denna produkt!
Om du är van att köpa kokosmjölk, så som jag är så vet du ungefär hur den genomsnittliga konservburken brukar se ut och bete sig...
... det finns ett tjockt lager på toppen av fetare kräm och under där gömmer sig en massa vatten.
Kokosmjölken har då separerat sig, vilket är något jag har tyckt varit lite jobbigt när jag ska laga mat med kokosmjölk.
Å andra sidan så finns det ett vanligt sätt att använda separerad kokosmjölk, där det faktiskt är ett önskvärt resultat.
Den feta massan, eller grädden, som finns på toppen i burken används i många veganska recept som vispgrädde.
Detta är inte det jag har tänkt att tipsa om idag, oroa dig inte, det tipset är old news, eller hur?! ;)
Den stora anledningen till att jag ÄLSKAR Änglamarks kokosmjölk är för att den aldrig separerar sig. Den har en tjock konsistens rakt igenom hela konservburken. Ibland kan det finnas max en matsked vatten som är separerad, det är inget alls jämfört med andra märken.
Väldigt önskvärt enligt mig!
Änglamarks kokosmjölk har en fetthalt på 17g per 100g. Mjölken är len och som sagt, inte separerad. Denna kokosmjölk använder jag numera därför jämt som vegansk vispgrädde...
... OCH jag vispar inte ens "grädden".
Förvarar du denna kokosmjölk i rumstemperatur i ett klimat som är som i Sverige så håller sig mjölken i konsistens som lättvispad grädde. På alla bilder jag har tagit för detta inlägg så var kokosmjölken rumstempererad. Se så härlig!
Om den smakar kokos? Ja den smakar kokos men har en väldigt mild kokossmak. Det är ju trots allt kokosmjölk. Däremot har den nog den mildaste smaken bland de kokosmjöker som jag har smakat.
Denna kokosmjölk är framför allt, len, lätt, slät och luftig! Helt perfekt!
Kyler du däremot burken så får du en mer fast konsistens. Grädden, eller ska jag säga mjölken? Blir iallafall då i konsistens med fast grädde mer jämförbart med creme fraiche.
Så ta nu tillvara på dagens tips från Madde!
Jag uppmanar dig att testa denna produkt, för den har gjort det mer lättlagat i mitt kök iallafall. Speciellt när det kommer till desserter.
En burk ligger kring 17 svenska kronor. I min Stora Coop butik köper jag alltid 2 för 30 och får därför betala endast 15kr burken. En burk innehåller 400ml färdig-vispad vegansk kokosgrädde.
Förra veckan gjorde jag smarriga mousse desserter och då använde jag denna kokosmjölk. Se receptet här! :)
Kanske undrar du nu, är inlägget sponsrat?
Nej! Jag säger detta från mitt eget tycke och mina egna erfarenheter.
Jag vill helt enkelt bara dela med mig av min stora upptäckt till folket. :)