Näringsrika kakdegsbollar ~ Veganska energibollar

raw_kakdegsbollar.jpg

Visst har jag nämnt förut hur viktigt det är för mig att äta snacks och mellanmål?

Att ha något att kunna små-äta på är viktigt för att jag ska hålla mig mätt och ha bra energi under dagarna. Jag är nämligen inte en sån person som kan äta ett stort lass mat på direkten.

Det är så att jag nöjer mig med en rätt efter ett tag, jag kan inte äta mig proppmätt på till exempel en portion med pasta och sås då jag tröttnar på smakerna efter ett tag.

Är det någon mer än jag därute som är så? Istället måste jag se till att jag har bra mellanmål att kunna äta på under dagens gång. Därför delar jag med mig av ett bra mellanmål recept idag. :)

Dessa bollar är menade att påminna om kakdeg i smaken, fast gjorda på näringsrika ingredienser som ger en bra och hållbar energi.

Jag brukar avnjuta dessa bollar till mellanmål, när jag är i farten och ska iväg på träning eller som en efterrätt till maten.

 Du väljer själv när och hur du vill avnjuta dessa, men jag kan lova att dom är supergoda och smakar verkligen likt kakdeg.

Jag kan starkt rekommendera att förvara dessa i frysen för att sedan äta de frysta, de blir hårda och sega då, något jag tycker är väldigt smarrigt. Förvara i en lufttät burk i kyl, rumstemperatur eller som sagt, i frys. 

Hoppas det smakar! Se längre ned i inlägget om du vill se via min video hur jag gör dessa godingar. :)

kakdegsbollar_raw.jpg

 

Energibollar - kakdegsbollar

(- 15 st)

 

75g naturella cashewnötter

25g naturella paranötter

100g färska dadlar

3 dl havregryn

1 1/2 msk kakao nibs

 

 

Gör så här

1. Börja med att tillsätta havregrynen till en matberedare eller mixer. Mixa havregrynen till ett havremjöl, det behöver inte vara jättefint fördelat men iallafall liknande till fullkornsmjöl i konsistensen. Ta ut mjölet från mixer och ställ undan till senare.

2. Kör nötterna i en liten matberedare till ett nötsmör har bildats.

3. Kärna ur dadlarna och tillsätt de till nötsmöret. Mixa till dadlarna är sönderfördelade och en deg har bildats.

4. Tillsätt havremjöloch kakaonibs och mixa till en deg. Degen kanske inte går ihop i mixern, går den däremot att trycka ihop med handen så är den klar.

5. Rulla till 15 st bollar som väger 20g styck. Förvara bollarna i rumstemperatur, kyl eller frys.

Rekomenderar starkt att äta dessa frysta, då blir dom hårda och sega. Väldigt gott!

Servera och njut som ett mellanmål, i samband med träning eller varför inte använda för att dekorera din smoothiebowl?!

 

 

Se receptvideon här! :)

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine 

Congee med mungbönor

Congee med mungbönor

Chokladmousse på 3 ingredienser ~ Vegansk