Madeleines Vego

View Original

Banan och mango nicecream

God morgon!

Här kommer ett tips för dig som vill göra en god och inte minst sagt fin frukost till helgen. Denna är i topp bland mina favorita veganska frukostar just nu. :) J

ag har till detta recept även gjort en video så du kan se hur du bäst lyckas med denna "glass". Hur bra låter det inte att kunna äta glass till frukost?

Det kanske inte låter som en frukost i dina öron, men kom ihåg, det du får i dig är hälsosam frukt och hälsosamma kolhydrater som är rika på fibrer.

Ha en fin lördag! :)

 

 

Mango & banan nicecream

(1 portion)

 

2 små frysta bananer
1/2 färsk & väl mogen mango

 

Ungefärliga proportioner:

Cirka 1 del mango och 2 delar fryst mogen banan

 

Toppas med

Havregryn
Paranöt
Färsk mango

 

 

Gör så här

1. Skala och skär mangon i mindre bitar.

2. Skiva bananerna i slantar. Små bitar av banan är att rekomendera annars kan mixern förstöras.

För att göra frysta bananer så gör man så att man ser till att de är riktigt mogna och prickiga, sedan skär man de i mindre bitar och fryser in de i en påse över natten.

3. Mixa till du har en slät och fluffig mjukglass-liknande konsistens.

4. Toppa med havregryn, paranöt och färsk mango.

Förbered toppingen innan, eller förvara den färdiga glassen i frysen medan du skär upp mangon osv, ifall du inte vill att glassen ska smälta allt för mycket.

Ät som frukost eller en god mellis. Gör så mycket som du önskar, beroende på hur hungrig du är, se proportionerna ovan. Njut! :)

 

 

Här är en receptvideo som jag har skapat. 

See this content in the original post

 

 

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine