Vegansk smörgåsröra

vegan-smorgasrora.jpg

Hej!

Som du nu kanske har märkt så har

Madeleines Vego flyttat.

Varmt välkommen är du hit till min nya sida, eller bör jag kalla den nygammal? Detta är nu min nya sida efter flytten från blogg.se!

Här finner du mig numera, samma innehåll, endast en ny plats. Oroa dig inte, jag kommer inte förändra något med bloggen, jag kände bara att det var dags för en flytt och en ny header, gillar du den?

Det är min begåvade vän Sanna som har målat den vackra avokadon! :)

Det var längesedan nu som jag uppdaterade, detta beror på att jag skaffat en ny dator och jag har flyttat bloggen och därför tagit hand om allt vad det innebär...

Det tog sin tid att lära sig hur min nya dator fungerar. Jag gick nämligen från en gammal PC till den nyaste MacBook Pro.

Nu är jag iallafall här, idag, för att dela med mig av ett smarrigt recept som faktiskt nu fått legat ett tag på vänt för att kunna bli publicerad.

Jag hoppas nu att allt ska fungera bra på här på nya sidan.

Om du märker något som du saknar, som ser tokigt ut, eller inte fungerar, snälla hör då gärna av dig. Det underlättar för mig att ge det bästa upplevelsen för mina läsare.

smorgasrora-vegan-kikartor.jpg

Fokus åter till dagens recept!

Idag bjuder jag på ett recept på en smarrig röra som passar särskilt bra nu till sommaren men givetvis även året om. Detta antar jag väl är en variant på det så kallade

"Chickpea tuna" receptet som cirkulerat på många olika vegan-sidor.

Jag har själv faktiskt aldrig ätit tonfiskröra, ja, det ska väl eventuellt vara om jag ätit smörgåstårta någon gång när jag inte var vegan.

Däremot så har jag aldrig varit särskilt förtjust i smörgåstårta så chansen är liten.

Denna röra smakar gott och fräscht och är inte så fet men är krämig och god ändå!

Vad som gör denna röra så fräsch och god är de färska grönsakerna som jag hackar i och givetvis, för att den är vegansk. ;)

Röran är perfekt om du är ute efter en god röra att fylla baguetten med, att servera i bakpotatisen eller varför inte till buffén? Perfekta picknick mackor kan du göra. Bra smörgåspålägg helt enkelt.

Receptet ser du nedan, jag hoppas att du gillar det! :)

Om du har några frågor så är det som vanligt bara att lämna en kommentar nedan. Det uppskattar jag mycket. 

vegansk-smorgasrora1.jpg

 

Smörgåsröra på kikärtor

 

1 terta kikärtor ~ 230g avrunnen vikt
1/2 liten rödlök
1/2 selleristjälk
1/4 medelstor röd paprika
5 msk osötad sojghurt - Planti ekologisk
2 msk vegansk majonäs - solros majonäs från Á la eco
Juice av 1/4 lime
1 tsk dijonsenap
1 tsk agavesirap
1/8 tsk grovmalen svartpeppar
Färsk/fryst dill

 

 

Gör så här

1. Häll av kikärtorna från tetran och skölj de noggrant. Kikärtsspadet fungerar perfekt att spara då det kan användas till bakning som ägg-ersättare.

2. På en tallrik, mosa kikärtorna med en gaffel. Inga hela kikärtor ska finnas kvar men det ska inte var slätmosat, lite textur ska lämnas kvar.

3. Skala löken och finhacka den. Skölj selleri och paprika och hacka grönsakerna fint.

4. I en skål, blanda sojghurt, majonäs, dijonsenap, limejuice, agavesirap och svartpeppar.

5. Tillsätt grönsakerna och de mosade kikärtorna. Tillsätt dill efter smak, cirka 1-3 msk av de fina stråna som hackas fint brukar vara lagom. Är dillen fryst behöver den inte hackas. Rör om och servera.

  • Förvaras kylt och håller i cirka 2-3 dagar, kanske längre men man får vara försiktig med just baljväxter då de kan börja jäsa. 
smorgasrora2.jpg

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine 

Ta vara på misslyckad tårtbotten

Congee på gröna mungbönor