Tropisk granola

hclf-tropisk-granola.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling!


Det nya året är här och som vanligt är det många som har satt nyårslöften.

Många av dessa löften kanske gäller kost och hälsa. Som man ofta får höra så är frukosten dagens viktigaste mål.

Därför bjuder jag idag på ett recept på en mättande granola som är ett mycket bra och gott frukost val.

Kokosen och de små söta bitarna av en frukt och nötbar med mango gör granolan aningen tropisk.

Om man vill kan man välja att rosta även kokosen i ugnen med granolan för att få en djupare smak, jag föredrar dock själv att lämna kokosen naturell och blanda i den sist med mangobaren.

Kanske denna granola kan göra din frukost lite trevligare?

Se även recept på smoothien längst ned i detta inlägg. :)

Testa receptet och lämna gärna en kommentar om vad du tycker. :)

 

 

Tropisk granola

6 dl havregryn
1/2 dl linfrö
1 dl vatten
1 msk agavesirap
1/2-1 tsk färsk riven ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

1 dl Smiling naturella kokoschips (25g)
1 st Smiling mangobar (50g)

 

 

Gör så här

1. Värm upp ugnen till 175°C.

2. Blanda ihop linfrö och havregryn i en bunke.

3. Blanda sedan ihop vatten med, agavesirap eller valfri sötning, vaniljpulver, salt, och riven ingefära. Rör om väl så att sirapen löst sig i vattnet.

5. Tillsätt den blöta blandningen till havregrynsblandningen.

6. Blanda väl. För över på en plåt som är klädd med bakplåtspapper.

7. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-50 minuter.

Rör om var 10 minut så granolan blir jämnt rostad.

8. Medan granolan rostas, hacka kokoschipsen till önskad storlek. Skär mangobaren i små kuber.

9. När granolan är färdig rostad. Blanda ned kokos och mangobitarna medan granolan fortfarande är varm.

10. Låt svalna. Förvara i en lufttät burk. Servera till t.ex. en smoothiebowl, glass, fruktsallad, yoghurt osv.

hemmagjord-granola-vegansk.jpg

För dig som är intresserad av receptet på smoothien så är det ungefär såhär...


1. Ta en näve babyspenat och en skvätt vatten och mixa det till en grön massa.

2. Tillsätt en mogen banan och fortsätt mixa till en slät grön massa.

3. Tillsätt en till två nävar fryst hackad mango och mixa slätt.

4. Häll upp i en skål och dekorera med granola och färsk mango eller banan.

Ät till frukost eller mellanmål eller när du själv önskar.

 

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine 

Hemmagjord cashewdryck

Vegansk rocky road på frukt och nötter