Schyssta chokladbollar ~ Energibollar

energibollar-choklad.jpg

Inlägget är i samarbete med Smiling och deras schyssta produkter. 
 

Dessa chokladbollar är en variant på den klassiska chokladbollen.

Bollarna innehåller som bas cashewnötter som står som substitut för både havregryn men framförallt smör.

Chokladbollarna är väldigt lika till den klassiska chokladbollen, i både smak och utseende men dessa är som titeln säger schyssta!

Vad är det som gör just dessa chokladbollar schyssta då?

Jo, de är ju framförallt för de är väldigt allergivänliga. Chokladbollarna är nämligen fria från mjölkprotein, gluten och laktos och är dessutom vegan-vänliga.

Dessa chokladbollar är faktiskt nyttiga och är ett bra snacks att äta i samband med träning eller bara när du är lite småsugen på något gott.

Förutom att bollarna är schyssta för dig så är de också schyssta för både miljö och dina medmänniskor då Smilings cashewnötter är både ekologiska och fairtrademärkta.

Hur schysst är inte det?!

 

 

Schyssta chokladbollar

(- ca 18 st små chokladbollar)

 

1 påse Smiling naturella cashewnötter (125g)
75g torkade dadlar
2 1/2 msk kakao
1/2 tsk äkta vaniljextrakt
1-2 msk vatten/kaffe
ev. 1 tsk färskpressad citronjuice

25g Smiling kokoschips/cashewnötter

 

 

 

 

Gör så här

1. Börja med att mixa eller krossa kokoschips eller cashewnötter. Lägg undan och spar till senare vid rullning av chokladbollarna.

2. Hacka cashewnötterna lite lätt samt dela dadlarna i mindre bitar.

3. I en tålig och stark mixer, mixa ihop cashewnötter och dadlar till de är finfördelat och smuligt. Desto finare du maler det nu desto slätare deg får du, vill du ha lite bitar, mixa då inte för länge.

4. Tillsätt sedan kakao och välj nu själv om du vill smaksätta med kaffe, eller vanilj och citron.

Gör du kaffesmakande chokladbollar, tillsätt då lite kaffe i taget till du har en bra konsistens på degen - aningen kladdig men ändå rullbar.

Utesluter du kaffe, smaksätt då med citron och vanilj och tillsätt vatten till degen går ihop.

5. Rulla nu till bollar och rulla bollarna därefter i kokoskross/cashewkross som du tidigare gjorde.

6. Kyl och servera. Kan även ätas rumstempererade.

Njut av dina hemmagjorda och schyssta chokladbollar! :)

energibollar-veganska-chokladbollar.jpg

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine 

Saft på röda krusbär

Vegansk pesto på cashewnötter