Vegobullar på Anammas formbara färs!

Vegobullar på Anammas formbara färs!

anammas-facc88rs-bullar.jpg

Anammas formbara färs... jag har bara en sak att säga. WOW! Vilken produkt! Jag själv vill säga att denna produkt är revolutionerande inom det veganska köket. Det är nog den godaste och mest användbara produkt som har släppts sen jag blev vegan. Jag har nu varit vegan i nästan 2,5 år.

70 kronor per kilo kostar ungefär Anammas färs, i de butiker som jag har tittat på i Sundsvall iallafall. För den som bryr sig om näringsinnehållet så har färsen 15% protein, ca 10% fett, ca 6% fibrer och innehåller 164 kcal per 100g!

Varför är denna produkt så oerhört fascinerande bra då?

Jo... för den agerar exakt som färs av animaliskt ursprung! Du behöver inte ens tillsätta bindemedel för att få bullarna att hålla ihop. I dagens recept använder jag mig bara av lök, kryddor och denna färs och se så fina vegobullar det blir. Hör och häpna, inte nog med det, färsen är dessutom glutenfri! :)

Jag tycker det är schysst att kunna stödja svenska företag. Det känns bra att kunna handla med kortare transportsträckor. Nu kan soja inte odlas i Sverige, så den har givetvis blivit fraktad men sen har iallafall själva produkten tillretts i Sverige.

Heja Anamma och deras schyssta veganska produkter!

annamma-formbar-fars.jpg

Förutom designen på deras förpackningar (som jag nu tycker ser så fina och tilltalande ut!) så har Anamma dessutom ändrat receptet på många av deras produkter. Det för att förbättra smak och konsistens.

Har du testat någon av produkterna med nytt recept?Märkte du någon skillnad mot tidigare motsvarande produkt?Var den isåfall bättre nu?

Jag har läst, i veganska facebook-grupper, att produkterna faktiskt ska smaka bättre nu, inte samma bismak av soja på produkterna som jag vet vissa inte gillade med Anamma förr.

Själv har jag inte hunnit testa mer än denna färs, det är därför jag frågar dig om det är så att du har testat någon av deras produkter med ändrat recept. Givetvis uppskattar jag mycket av att få höra vad din upplevelse var och vad du tycker. <3

Är du nu pepp?!

Det borde du vara... Iväg till affären och köp dig en förpackning (eller två ;) ) och testa nu mitt recept på dessa köttliknande veganska köttbullar.

Smaken på färsen är fräsch, den har varken bismak av soja eller är för lik kött. Konsistensen är helt fantastiskt bra och övertygande. Jag kan fortsätta att berömma denna färs hela dagen känns det som, men nu får det räcka. :D

 

Till receptet finns här en video så du kan se hur detta recept tilllagas! 

 

 

Vänligen,

Läs noteringarna längst ned innan du börjar laga denna rätt!


Anamma färsbullar

(- ca 3 portioner, 21 bullar)

 

400g Anamma formbar färs
1 medelstor gul lök
2 tsk dijonsenap
2 tsk söt senap
1/2 tsk kinesisk soja (Mörk)
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk grillkrydda
1/2 tsk örtsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
1/2 krm malen vitpeppar

 

 

 

 

Gör så här

1. Börja med att ta fram färsen och låt den tina upp enligt förpackningens rekommendationer.

2. Skala löken och finhacka den sedan. Viktigt att det är små bitar, annars blir bullarna svåra att rulla och lökbitarna kommer att ramla ur.

3. Tillsätt den tinade färsen och den finhackade löken till en stor skål/bunke.

4. Krydda med, senap, soja, lökpulver, grillkrydda, salt och peppar. Rör samman med en sked/slev.

5. När alla ingredienser ser någorlunda bra blandade ut, gå in med händerna och knåda till en deg. Knåda så att allt är väl blandat och så att konsistensen inte smular längre. Det ska gå lätt att forma till bollar.

6. Rulla till bollar. Valfri antal beroende på önskad storlek. Jag fick ut 21 stycken.

7. Stek bollarna i veganskt smör/olja. Jag använde Naturli's veganska margarin plus lite rapsolja. Låt det veganska margarinet smälta och tystna innan bullarna åker i stekpannan. Använder du bara olja, se till så att den är varm innan bullarna åker i pannan.

8. Stek på hög värme när bollarna åker ned i stekpannan eftersom att de kyler ned pannan. Skaka runt bollarna, se till så att det inte är för många i pannan så att de klibbar ihop.

9. När de fått lite färg, stek på medeltemperatur i ca 10 minuter. Skaka om då och då så att de får jämn stekyta.

10. Sedan är det bara att servera. Servera med t.ex stuvade makaroner eller potatis och gräddsås. Njut!

veganska-kottbullar-recept.jpg


Noteringar

  • Mycket viktigt att TINA färsen i god tid innan tillredning! Följ förpackningens instruktioner. Försök inte att ta en genväg genom att använda mikron, det är tydligen ett NEJ.
     

  • Se till att hacka löken ordentligt fint. Är lökbitarna för stora kommer de att ramla ur bullarna när de steks och dessutom kan de bli svårare att forma.
     

  • Uteslut sojan eller använd tamari istället för helt glutenfria bullar!

 

 

Vill du se mer vegogott från mig?

Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube Pinterest & Bloglovin

/ Madeleine 

Bakad potatis med vegansk skagenröra

Bakad potatis med vegansk skagenröra

Veganska semlor med hemgjord mandelmassa

Veganska semlor med hemgjord mandelmassa