Bästa veganska vispgrädden ~ Enligt mig!

 

PROBLEM MED KVALITÉN PÅ DESSA BURKAR!

– Efter att ha hittat ett gäng burkar med lös kokosmjölk så är jag noggrann med att skaka på burken i butiken innan jag köper den!

 

Skaka din burk, skvalpar den? Köp den inte! Låter det ingenting? Då är mjölken fast och du kan använda grädden som jag har beskrivit i detta inlägg! 

 

Jag har varit i kontakt med Coop angående försämrad kvalité sen hösten 2017. Det verkar dock som att det börjar lösa sig nu då jag hittar fler bra burkar med fast innehåll igen! Var nogrann när du väljer i butiken!

 

Uppdaterat 12/2 – 18

 

basta-veganska-vispgradden

En vegansk grädde som inte behöver vispas, som finns till bra pris, är glutenfri & fri från palmolja

 
 

Läs nu hela mitt inlägg om jag gjorde dig intresserad. Jag lovar, jag luras inte. ♥

 
 

Idag hade jag tänkt att dela med mig av en ny favoritprodukt som jag använder mycket i mitt kök. För några månader sedan så upptäckte jag de fantastiska fördelarna med Änglamarks kokosmjölk och sen dess har jag varit helt fast vid denna produkt!

Om du är van att köpa kokosmjölk, så som jag är så vet du ungefär hur den genomsnittliga konservburken brukar se ut och bete sig…

… det finns ett tjockt lager på toppen av fetare kräm och under där gömmer sig en massa vatten. Kokosmjölken har då separerat sig, vilket är något jag har tyckt varit lite jobbigt när jag ska laga mat med kokosmjölk. Stör du dig också på när kokosmjölken har separerat sig?

Å andra sidan så finns det ett vanligt sätt att använda separerad kokosmjölk, där det faktiskt är ett önskvärt resultat. Många av er vet säkert redan att det är vanligt att använda separerad kokosmjölk för att ta vara på endast den feta grädden.

Den feta massan, eller grädden, som finns på toppen i burken används i många veganska recept som vispgrädde.

Detta är inte det jag har tänkt att tipsa om idag, oroa er inte, det tipset är old news, eller hur?! 😉

vegan-vispgradde.jpg

Den stora anledningen till att jag ÄLSKAR Änglamarks kokosmjölk är för att den separerar sig aldrig Den har en tjock konsistens rakt igenom hela konservburken. Väldigt önskvärt enligt mig!

Änglamarks kokosmjölk har en fetthalt på 17g per 100g. Mjölken är len och som sagt, inte separerad. Denna kokosmjölk använder jag numera därför jämt som vegansk vispgrädde…

… OCH jag vispar inte ens ”grädden”. 

Förvarar du denna kokosmjölk i rumstemperatur i ett klimat som är som i Sverige så håller sig mjölken i konsistens som lättvispad grädde. På alla bilder jag har tagit för detta inlägg så var kokosmjölken rumstempererad. Se så härlig! 

Om den smakar kokos? Ja den smakar kokos men har en väldigt mild kokossmak. Det är ju trots allt kokosmjölk. Däremot har den nog den mildaste smaken bland de kokosmjöker som jag har smakat.

Denna kokosmjölk är framför allt, len, lätt, slät och luftig! Helt perfekt!

basta-mjolkfria-gradden

Kyler du däremot burken så får du en mer fast konsistens. Grädden, eller ska jag säga mjölken? Blir iallafall då i konsistens med fast grädde mer jämförbart med creme fraiche.

Så ta nu tillvara på dagens tips från Madde! Jag uppmanar er alla att testa denna produkt, för den har gjort det mer lättlagat i mitt kök iallafall. Speciellt när det kommer till desserter.

En burk ligger kring 17 svenska kronor. I min Stora Coop butik köper jag alltid 2 för 30 och får därför betala endast 15kr burken. En burk innehåller 400ml färdig-vispad vegansk kokosgrädde.

Förra veckan gjorde jag smarriga mousse desserter och då använde jag denna kokosmjölk. Se receptet här! 🙂

Även i detta inlägg har jag använt mig av denna produkt. Ja, det lär bli fler inlägg framöver också, för jag är fullkomligen fast vid denna kokosmjölk nu.

Kanske undrar du nu, är inlägget sponsrat?

Nej! Jag säger detta från mitt eget tycke och mina egna erfarenheter. Jag vill helt enkelt bara dela med mig av min stora upptäckt till folket. 🙂

vegansk-vispgradde

Blir du som läser detta nu spänd på att testa denna kokosmjölk?
Vad tycker du? Jag uppskattar gärna att få höra era tankar och åsikter i kommentarsfältet.

Ha nu en trevlig start på den nya veckan!

Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin

/ Madeleine ♥

8 reaktioner på ”Bästa veganska vispgrädden ~ Enligt mig!

 1. Fin blogg och fina recept! Älskar kokosgrädde i denna form!! Vill bara vääänligt kommentera om E-ämnet i vissa kokosmjölker för att få fram en konsistens som för original produkten är onaturlig (förtjockningsmedel). Finns såklart många som inte är farliga för kroppen eller som är lagom i små mängder, var försiktig och kritisk till dessa :*

  Gilla

  • Tack snälla, vad kul att höra! ❤️

   Denna kokosmjölk innehåller endast kokosextrakt, vatten och xantangummi. Inget konstigt med det.

   Att äta tillsatsämnen eller inte är upp till var och en. Jag har inget emot e-ämnen men jag föredrar att köpa en produkt som är vad det är. Är det bröd så väljer jag exempelvis den förpackning som innehåller jäst mjöl, vatten och salt framför den som innehåller 20 ingredienser. Vissa e-ämnen är inget konstigt utan det är bara det att man reagerar och tror det är farligt när man ser ett e-ämne just för att det inte tydligt står vad det är.

   Är det veganskt så äter jag det. Sen tycker jag mest om hemlagad mat.

   Tack för din kommentar. 🙂
   /Madeleine

   Gilla

  • Ja! Gör det! Jag lever för denna grädde! Blir så bra i tårtor och mousser. Den har en mild smak av kokos men smaksätter man med annat så märks det knappt tycker jag.

   Men VIKTIGT! Skaka på burken i affären. Den får inte skvalpa. Förut var alla konserver bra med ett fast innehåll, på sistone har kvalitén varierat. Är den lös och skvalpar redan i butiken fungerar den tyvärr INTE som grädde.

   Lycka till! Återkom gärna med vad du tycker 😄💚

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s