Chokladmousse på 3 ingredienser

chokladmousse_vegansk_
 
För ett par veckor sedan så upptäckte jag en produkt som verkligen har öppnat helt nya möjligheter för mig i mitt vegokök. På affärerna så det finns att köpa vegansk vispgrädde av 2 märken, vad jag vet. Alpros sojavisp och planti har jag för mig har en havre-vispgrädde.
 
Det kan ju vara lite jobbigt att behöva vispa grädden. Jag tänker mig när man helt enkelt bara vill ha en klick grädde till pannkakan så kanske man hellre avstår grädden än att ställa sig och vispa en hel bunke.
 
Men nu ska ni få höra! Jag har hittat lösningen på problemet och nej, svaret är ej sprutgrädde! Du kommer inte att bli besviken, jag ska nämligen ge er en vegansk vispad grädde utan att visp behövs. 
 
Läs och lär nedan…
 
vegansk_chokladmousse_
 
Har du tidigare hört talas om att kokosmjölk från konserv kan användas som vegansk grädde? För dig som inte vet så går det nämligen till så att om en burk med kokosmjölk ställs i kylen så separar vätskan inuti. Det bildas vatten i botten och på toppen blir endast det fetaste kvar. Denna feta nu mer liknande kokosgrädde kan skopas ur och vispas upp till vegansk vispgrädde. Vad jag upptäckte var genialt, ingen visp behövs, du köper grädden färdigvispad. Svaret på det hela är… ”trumvirvel”
 
… Änglamarks kokosmjölk!
 
Denna är helt underbar, den är nämligen tjock och fluffig rakt igenom. Priset för en burk Änglamark kokosmjölk kostar cirka 18 kronor och finns på Coop. När den har stått i mitt skafferi hemma i rumstemperatur är den som lättvispad grädde i konsistens, ställes den in i kylen blir den som hårdvispad grädde, lite mer som en fast creme fraiche ungefär.
 
Varsågod för tipset, glöm nu inte att testa Änglamarks färdigvispade vegangrädde på burk, aka kokosmjölk! 
 
_vegan_chokladmousse_
 
Av denna veganska kokosgrädde gjorde jag en chokladmousse. Du behöver bara tre ingredienser, varav alla är ingredienser som är bra för dig. 🙂
 
Denna mousse är därmed inte så ohälsosam, om man nu får kategorisera saker som hälsosamt och ohälsosamt. Jag föredrar att inte göra det, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Ha en fin dag, här snöar det idag så jag håller mig inne och experimenterar i köket.
 
 
 
Vegansk chokladmousse
 

(- cirka 2-4 portioner)

 
60g färska dadlar, ca 4 st
1 1/2 dl Änglamark kokosmjölk
1 1/2 msk kakaopulver
 
Kan smaksättas med
– 1 nypa äkta vaniljpulver
– havssalt
– apelsinskal m.m
 
 
1. Mät upp grädden i en bägare.
 
2. Kärna ur dadlarna och tillsätt dom samt kakaon. Sikta gärna ned kakaon för att undvika klumpar.
 
3. Mixa med en stavmixer. Används inte en stavmixer är det bara att köra allt i en vanlig mixer.
 
4. Servera i fina glas eller skålar. Låt stå i kylen. Toppa gärna med frukt och/eller bär.
 
Bjud dina nära och kära eller ät upp allt själv. Njut!
 
 
Noteringar:
  • Det måste vara färska dadlar då de torkade är mycket hårdare och inte kan mixas lika slätt.

 

Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin

/ Madeleine ♥

6 reaktioner på ”Chokladmousse på 3 ingredienser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s