Jag har hittat min nisch!

Madeleinesvego 2017 kopiera
 
God kväll kära läsare! Ny vecka, nya möjligheter? 2017, det är ju ett nytt år också!
Nu har jag alla möjligheter framför mig att kunna fokusera på bloggen och lyfta fram allt jag har att erbjuda.
 
Som ni kanske har förstått så har jag ett stort intresse för matlagning och bakning och sedan jag blev vegan så brinner jag även för att sprida veganismens budskap. Här på bloggen har jag hittills kunnat dela med mig av recept, vilket egentligen alltid varit min grundtanke.
 
Efter att ha bloggat i cirka 2 år så har jag med tiden lärt mig vad som krävs och hur man får sina läsare mer intresserad. Jag har då insett att bara dela med mig av recept kan bli ett lite halvtråkigt koncept i längden. En blogg behöver ha lite mer variation och jag tror att även som läsare vill ha lite mer djup på det hela. En del bloggare kombinerar recept med vardagsliv.
 
Jag känner väl kanske inte direkt för att bli en ”vardags-bloggerska”. Min styrka ligger nämligen inte där…
 
Däremot så tror jag att jag nu har hittat min nisch till fullo. För att få bloggen mer intressant så ska jag dela med mig av mina intressen. Detta innebär att jag kommer fortsätta att dela med mig av recept men jag kommer även att fokusera på att dela med mig av inlägg som tillhör förespråkande för veganismen.
 
Dessutom, helt nytt, så har jag kommit fram till att dela med mig av mina kunskaper när det kommer till kost och hälsa. Jag har nämligen ett stort intresse för näringslära och funderar på att eventuellt studera vidare kring det ämnet i framtiden, inte just nu, men det är där mitt intresse ligger.
 
näringsrika listan kopiera
 
Så! Jag har nu en idé för en helt ny kategori här på bloggen. Näringsrika listan har jag döpt denna kategori till. Här har jag tänkt att dela med mig av närings-relaterade inlägg.
 
Jag tänker lyfta fram varor och produkter som jag anser är ”superfoods”. Fast dessa matvaror är oftast inte dyra och hypade, utan sånt man kan finna till en billig peng i affären men där man också får mycket näring för pengarna. Jag har då också tänkt att dela med mig av vissa näringsrika rätter, tillhörande en viss näringskategori. Till exempel, ett recept för en maträtt som är rik på järn osv. Allt för att tipsa er läsare om hur man lätt äter en varierad och hälsosam vegansk kost.
 
Vad tror du om denna nya kategori? Kan det bli intressant läsning? 
 
Madeleines Vego 2017 – Veganska recept, både sött och salt, precis som innan. Men även, allt om veganism – mina tankar och erfarenheter. Du kanske tidigare har sett att jag skapat en kategori som heter Varför veganism?
 
Denna kategori är även något som jag då tänkt sätta sprätt på i år. Samt senaste tillkomsten, kost och näringslära. Oroa dig inte, jag kommer inte att publicera färre recept än tidigare. Utan mitt mål är det omvända, att kunna rikta mig mot fler kategorier ska göra att jag kan skapa ett mer varierat innehåll. Därför är ett mål då att få ut fler inlägg per vecka än tidigare. 🙂
 
Så jag hoppas att du, min kära läsare som just nu kämpat dig igenom hela texten, ända hit, är lika redo och peppad som jag! Jag ser fram emot det nya skapandet och känner mig nöjd över att hittat min nisch. Detta är jag! Vad tror du om detta? Lämna gärna en kommentar om vad du tycker och ge gärna tips kring ämnen som du vill läsa hos mig framöver. 
 
 
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin 

/ Madeleine ♥

4 reaktioner på ”Jag har hittat min nisch!

 1. Hej, jättefin blogg du har och som jag råkade snubbla in på! Hittat några fina recept som måste testas =) Blev nyfiken på hur du ser på ingredienser som palmolja som är helt veganskt men som skapar förödande konsekvenser för både djur och miljö. Är själv en nybliven "vegan" men har börjat inse att det handlar om mer än animaliska ingredienser man bör skippa för just både djuren och miljöns skull :-S

  Gilla

  • Hej Anna! Vad kul att du har hittat hit, varmt välkommen. 🙂 Det hela med palmoljesituationen som vegan är något jag på sistone känt mig lite kluven till. Jag är inte lika starkt påläst om den situationen så som jag är när det gäller djurindustrin och miljön. Tack vare dig ska jag iallafall se till att läsa på lite mer angående detta ämne. Jag undviker palmolja när jag handlar matvaror. Själv fokuserar jag på att äta hälsosam mat och jag upplever att det är oftast i mer processade matvaror som palmolja finns i. Så ja, jag undviker palmolja till en stor del redan, kanske borde jag undvika den lite mer framöver. De gånger jag köper produkter innehållandes palmolja är till exempel när jag handlar vegansk glass, min favorit kommer från Oatly och den innehåller palmolja. Andra gånger jag konsumerar palmolja är de få gånger jag handlar lösviktsgodis. Jag kan tycka att det är viktigt som ny vegan att ta en sak i sänder. Givetvis är man olika, en del gör det bäst genom att bli vegan över natten, andra blir sakta men säkert veganer. Jag är en utav de som sakta men säkert blev vegan. Som vegan utesluter man redan många produkter ur sin kost och som nybörjare kan det bli svårt om man ska utesluta ytterligare en vara, palmoljan. Att göra något är det viktigaste. Sen om man kollar på en specifik produkt som en tycker om och inser att den innehåller palmolja kan en alltid kolla om det finns en liknande produkt av ett annat varumärke som istället inte innehåller palmolja. Jag gjorde lite påhälsning nyss när jag såg din kommentar och enligt naturskyddsföreningen så är den märkning man tagit fram för så kallade "hållbara plantager" (RSPO-ceritfierad) tveksam. Om man ska handla palmolja mer hållbart så ska man enligt den källan välja ekologiskt. Sedan tänker jag så här, precis som du säger, att som vegan gör en redan en stor skillnad för just skövling av regnskog. Regnskog skövlas också för att boskap ska kunna bo där. Som vegan avstår man redan från den part som utgör att skog skövlas. Jag anser att alla gör så gott som de kan för att göra världen till en bättre plats att leva på. Att bli vegan är ett stort och viktigt steg för vår planet. Söker man perfektionism i det man gör för hårt är det lätt att misslyckas för man blir överväldigad. Givetvis ska man vara medveten om de val man har som konsument, det är viktigt att förstå vilka val man gör och vilka konsekvenser de kan ha. Kort sammanfattat, palmolja är något som rent praktiskt är vegetariskt då det är en vegetabilie, palmolja är även ett problem för miljön. Jag undviker den så gott det går men tar det ibland med en nypa salt. Jag stöttar gärna företag såsom göteborgskex som bytt ut all sin palmolja mot kokosolja, likaså Estrella. Däremot så vet jag inte hur pass bättre det är om kokosplantager skulle normaliseras över palmoljeplantagerna. Jag ska läsa på mer om detta. Jag hoppas du är nöjd med detta svar, tack snälla för din kommentar. 🙂 ❤

   Gilla

 2. Tack för svar! Tror jag förstår hur du tänker då jag känner igen mig själv i ditt resonemang. Börjar förstå att det är svårt att nå perfektionism som du säger och måste sluta känna mig helt misslyckad när jag inte kanske inte lyckas handla helt djurvänligt alla gånger. Det första och viktigaste steget är ändå att välja bort kött och mejeriprodukter. En sak i taget. ❤

  Gilla

  • Precis så, en sak i taget. Vet man vart man vill så spelar det ingen roll hur du gör, bara dU gör det som känns rätt för dig för att nå ditt mål. Om du har några frågor till mig så är det bara att lämna en kommentar. Du kan också mejla mig på madeleinesvego@hotmail.com. Om du har några tips på inlägg som du skulle vilja läsa så blir jag mer än glad över att höra om det. Ha en fin dag och lycka till med allt! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s