Glutenfria morotskake-pannkakor

glutenfria-vegan-pannkakor
 
Inlägget är i samarbete med Smiling.
 
God dag!
Att vara vegan och äta pannkakor är inga problem. Oroa er inte över äggen. Sedan jag blivit vegan har jag experimenterat mer än tidigare med pannkakor och jag som aldrig har varit ett riktigt pannkake-barn börjar nu göra pannkakor mer regelbundet.
 
Mitt grundrecept är superenkelt, jag baserar mina superenkla och goda pannkakor på tre simpla ingredienser, havregryn, banan och växtbaseradmjölk/vatten. Sedan gör bakpulver också susen i pannkakssmeten.
 
Detta recept är väldigt näringsrikt och mycket gott enligt mig. Jag brukar inte ens steka pannkakorna i fett då det går bra utan, bara man använder sig av en non-stick panna.
 
veganska-pannkakor-morotskaka
 
Förr gillade jag inte pannkakor för jag tyckte inte om när dom blev flottiga av fett, för många är nog just det höjdpunkten, men inte för min del. Den här gången har jag varierat mitt grundrecept, vilket går superbra, det är just därför jag älskar denna typ av pannkaka.
 
Grundreceptet går att varieras i all oändlighet. Så denna gång smaksatte jag pannkakorna för att få en morotskakesmak på dom. Det är simpelt, jag bytte ut lite av vätskan på morotsjuice och sedan tillsätter man bara de klassiska kryddorna som man har i morotskaka för att få fram den rätta smaken.
 
Framöver kan jag tänka mig att dela med mig av ett grundrecept på dess pannkakor i min kommande ebok.  🙂
 
 
Pannkakor med smak av morotskaka
 
(-1 port, 5 små pannkakor)
 
1 1/2 dl havregryn
1 krm bakpulver
1 krm kardemummakärnor
1 krm vanilj
1 krm kanel
1/2 krm malen ingefära
1/4 liten banan
1/2 – 3/4 dl vatten eller växtbaserad mjölk
 

1. I en mixer, mal havregryn, bakpulver och alla kryddor tills det har blivit ett havremjöl.

2. Tillsätt banan och de blöta ingredienserna till mixern och mixa till en slät smet.

3. Låt smeten svälla i minst 5 minuter. Smeten ska vara tjock men flytande, är den för trögflytande så tillsätt en liten skvätt extra vätska, vatten eller jucie.

4. Stek på medel till hög värme. När pannkakan fått bubblor på ytan och kanterna stelnat så kan pannkakan vändas.

5. Stek sedan pannkakan på andra sidan i cirka 1-2 minuter. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Det går även att steka utan fett, då krävs en non-stick panna.

6. Servera med frukt och lönnsirap – eller vad du själv föredrar.

morots-pannkakor
 
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin 

/ Madeleine ♥

2 reaktioner på ”Glutenfria morotskake-pannkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s