Mango & kokos pannacotta tårta

DSC_0105 2
 
Inlägget är i samarbete med Smiling. 
 
Hej hopp!
Till helgen infaller midsommar och jag har därför tänkt dela med mig av ett recept på en tårta som passar bra till midsommar. Tårtan är givetvis helt vegansk men också även glutenfri. Så för er alla glutenintoleranter där ute, varsågoda, denna tårta är tillägnad er.
 
Mycket till denna tårta görs från grunden, jag länkar i receptet för recept på kokosmjölk och kokosmjöl. Mangospegeln är gjord utav Smilings helt nya fairtrade juice. Smiling är nämligen först i världen med att leverera fairtrade ekologiska juicer, inte så tokigt va?
 
Så denna tårta är inte bara god för dig utan även bra för bonden. Orkar man inte göra egen kokosmjölk tänker jag mig att man kan använda kokosmjölk på burk, gärna de feta översta lagret då bara.
 
DSC_0118 kopiera 2
 
Kokosmjöl kan man köpa i butik, vet dock inte hur det fungerar då jag aldrig använt det. Vet inte hur pass mycket det hemmagjorda skiljer sig från det man köper. Man kan annars kanske använda kokoschips/flingor istället.
 
Lämna gärna en kommentar om du har några funderingar kring receptet eller givetvis vad du tycker om du testar eller vill testa.
 
Ha nu en trevlig midsommar allesammans. 🙂
 
 
Glutenfri pannacottatårta med mangospegel
 
( – 1 tårta i springform 24 cm )
 
Botten
 
150g färska dadlar
vikt utan kärnor
60g hemmagjort kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
1 nypa salt
Kokospannacotta
 
5 dl hemmagjord kokosmjölk
1 1/4 dl gelésocker multi
1/2 tsk äkta vaniljpulver
 
Mangogelé
 
1 flaska Smiling mangojuice (260 ml)
1 1/2 dl gelésocker multi
 
 
För botten
 
1. Värm ugnen till 200°C.
 
2. Börja med botten. Kärna ur dadlarna och tillsätt alla ingredienser i en mixer. Mixa till det blivit liknande en smuldeg. Men det ska gå att trycka ihop och forma degen med fingrarna.
 
3. I en springform i storlek 24 cm Ǿ. Ta ett bakplåtspapper och klä den löstagbara botten med papperet. Klipp ej papperet utan vik kanterna under bottnen. Spänn sedan fast botten med papper till springformens väggar.
 
På så sätt kommer det inte kunna rinna ut pannacotta sedan.
 
4. Blöt händerna lite och tryck ut degen i formen. Nagga lätt med en gaffel.
 
5. Grädda mitt i ugnen i 12-16 minuter.
Låt svalna helt.
 
 
För pannacottan
 
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp. När det börjar koka. Ta av från värmen. Se till så att allt socker löst upp sig ordentligt.
 
2. Häll på pannacottan på bottnen, som skall vara helt avsvalnad, och låt sedan svalna.
 
3. Ställ in i kylen och låt stelna.
 
 
För mangospegeln
 
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp. Ta av från värmen när det kokat upp. Se till så sockret löst sig helt.
 
2. Häll över pannacottan. Pannacottan måste ha stelnat ordentligt innan annars kommer lagerna att blanda sig.
 
3. Låt svalna, ställ sedan in i kyl för att låta hela tårtan stelna och sätta sig.
 
DSC_0122 2
 
 
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin 

/ Madeleine ♥

8 reaktioner på ”Mango & kokos pannacotta tårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s