Festliga vitlökssnäckor

DSC_0130
 
Inlägget är i samarbete med Smiling. 
 
För er alla som älskar vitlöksbröd där ute, detta är något för er!
Ett roligt och gott sätt att presentera och laga sitt egna vitlöksbröd. Dessa passar perfekt att servera nu till nyårsafton, kanske för er som planerat någon form av buffé, till ostbrickan, eller bara som gott tillbehör.
 
Ha nu en fin nyårsafton och jag önskar er alla ett gott nytt år! Jag hoppas att kunna dela med mig av mycket nya smarriga recept år 2016. 🙂
 
 
 
Vitlökssnäckor
 
(ca 22 st)
 
2 1/2 dl vatten
1 dl havregryn
1/2 förpackning torrjäst
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl
 
25g persilja
2-3 vitlöksklyftor
4 msk olja
1 tsk havsalt
 
 
För fyllningen
 
1. Kör alla ingredienser, förutom vitlök i en mixer till det blivit en pesto, en någorlunda grov konsistens.
 
2. Riv eller pressa vitlöken fint och tillsätt till fyllningen. Se till att salta efter smak.
 
 
För snäckorna
 
1. Värm vatten tillsammans med havregryn till det är 40 grader varmt.
 
2. Blanda 4 dl av vetemjölet med salt och torrjäst.
 
3. Tillsätt de blöta ingredienserna till de torra och blanda.
 
4. Tillsätt resterande mjöl om så behövs. Knåda degen för hand i cirka 5 minuter.
 
Degen ska vara aningen kladdig och fastna i bordet till en början, en smart knådningsteknik att använda för att få en kladdig deg smidig är kattknådning.
 
Man kan tillsätta mer mjöl men var alltid försiktig med mjölet vid brödbak annars blir brödet lätt torrt.
 
5. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 60 minuter.
 
6. När degen är färdigjäst, kavla ut den till en rektangel och bred på fyllningen.
 
7.. Rulla ihop degen och skär till små snäckor, 1 cm breda.
 
8. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter eller till snäckorna ökat i storlek.
 
Ett tips är att jäsa i ugnen med endast lampan tänd och ställa in en kopp med hett vatten, på så sätt får man som ett fuktskåp för brödet att jäsa i.
 
Tag ut snäckorna ur ugnen efter 45 minuter och värm upp ugnen till 200 grader.
 
9. Grädda vitlökssnäckorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
 
Servera till buffen, som tilltugg eller till soppan m.m.
 
 DSC_0114.JPG
 
 
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin

/ Madeleine ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s