Minestronesoppa

DSC_3029.jpg
 
Det är kallt nu när vintern börjar närma sig.
Jag kokar soppa nästintill varje dag känns det som nu. Soppor blir ju så gott och jag blir lika imponerad av mig själv varje gång jag experimenterar fram en ny soppa. För mig är soppa något som aldrig kan bli fel, kanske just därför jag älskar soppa så mycket.
 
Som ni kanske kan tänka er så har jag då lyckats experimentera fram ett antal riktigt goda soppor, denna minestronesoppa är en utav de. Supergod måste jag säga, det är riktigt bra smak på den, den är liksom nästan fyllig och givetvis väldigt mättande.
 
Mina hemliga ingredienser som gör att denna soppa blir så underbart god är libbstickan och rökaromen. Libbsticka är kanske inte en ingrediens som är så lätt att få tag i färsk, jag har den alltid hemma färsk eller fryst då min farmor har kryddan i sin trädgård. Viktigt att veta är att libbstickan har en kraftig smak så ta inte för mycket om det är första gången du använder dig utav kryddan, endast något enstaka blad räcker.
 
Nu till min andra ingrediens som gör denna soppa så lyckad. Så när jag åt kött så experimenterade jag fram detta recept och det var den gång jag tillsatte bacon till soppan som den blev helt underbart god, det var rökigheten som gjorde det! Så nu när jag veganiserat receptet så tillsatte jag lite rökarom och då blev den sådär alldeles perfekt igen.
 
Ja nu tycker ni kanske jag skryter lite väl mycket om en soppa men detta recept är gott och ett av mina absoluta favoritrecept. Jag gör oftast soppan med gröna sojabönor som finns att köpa i frysdisken men sist gjorde jag på kidneybönor och det blev också jättegott.
 
Det är med mycket matkärlek som jag delar med mig av detta recept så hoppas ni gillar denna soppa! 🙂
 
Minestronesoppa
 
(2-3 portioner)
 
2 små gula lökar
1 stor morot
2-3 vitlöksklyftor
150g färska körsbärstomater/tomater
1 portabellosvamp
1/4 zucchini
350g passerade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
2 kuber fryst hackad spenat
1 tsk socker
1 tsk hackad färsk libsticka
1 kvist färsk oregano
ca 4 dl vatten
1-2 krm liquid smoke
Salt, örtsalt herbamare, svartpeppar, cayennepeppar, lök & vitlökspulver
50g frysta sojabönor/valfri kokt bönsort
50g pasta av mindre storlek
 
 
1. Finhacka lök och vitlök och fräs det i en gryta, med eller utan olja, använd dig eventuellt av lite vatten om du utesluter oljan.
 
2. Skär morot, svamp, tomat och zucchini i små bitar. Tillsätt morot till den lätt stekta löken och stek till moroten börjat mjukna en aning.
 
3. Tillsätt resterande skurna grönsaker och rör om. Stek alla grönsaker någon minut.
 
4. Tillsätt buljongtärning, passerade tomater, spenat, socker, en kvist färsk oregano med blad och libbsticka och rör om. Låt detta koka ihop lite snabbt sedan spär du med vatten till önskad tjocklek.
 
5. Krydda och tillsätt rökarom efter smak. Låt nu soppan sjuda i 15-30 minuter.
 
6. När buljongen gottat till sig, tag ur oreganokvisten, tillsätt bönor samt pasta och låt koka ytterligare 5-15 minuter.
 
Tiden varierar på pastans storlek. Nu kan mer vatten behöva tillsättas då pastan suger åt sig mycket vätska.
 
7. Smaka av och krydda eventuellt mer. Serveras rykande varm.
 
 DSC_3028
 
 
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin 

/ Madeleine ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s