Glutenfri banankaka

DSC_2846
 
Detta inlägg är i samarbete med Smiling och deras schyssta produkter!
 
Det är många som lider av glutenallergi idag och jag vet därför att många uppskattar recept som är just det, glutenfria.
 
Detta recept komponerade jag ihop med tanken att det ska vara lätt att göra och det ska vara med ingredienser som de flesta faktiskt har hemma. Inga dyra specialmjöler osv. Är man allergisk mot gluten får man givetvis se till att använda sig av ett rent havre som är glutenfritt.
 
Havregryn är naturligt glutenfritt men de som är allergiska får köpa de som är märkta glutenfria då havregryn hanteras i samma miljöer som gluten från många varumärken. Så eftersom kakan i stort sett är baserad på havremjöl så smular den faktiskt ganska rejält, men tro mig den är riktig god.
 
Det är svårt att baka utan gluten då det inte binder lika lätt, denna kaka kanske inte är fin att titta på, men förhoppningsvis blir era magar och smaksinnen nöjda.
 
Kakan tycker jag påminde lite om att äta fruktpaj så kan tänka mig att den är väldigt god att servera med glass eller någon form av visp.
 
Denna kaka är riktigt allergivänlig, eftersom den är vegansk så innebär det att den även är fri från mjölk,laktos och ägg. 🙂
 
 

Glutenfri banankaka

( – 1 kaka i limpform)

60g Smiling naturella cashewnötter

3 dl havregryn

2 msk potatismjöl

1 dl rårörsocker

2 ½ tsk bakpulver

2 övermogna bananer

1 dl växtbaserad mjölk

½ tsk vaniljextrakt

Smul

30g Smiling naturella cashewnötter

2 msk rårörsocker

 

1. Värm upp ugnen till 175°C.

2. Mixa cashewnötterna till kakan (60g) fint, så det blir ett nötmjöl.

3. Mixa sedan havregrynen fint så det blir ett havremjöl.

4. Blanda ihop de torra ingredienserna till kakan.

5. Mosa bananerna och till sätt bananmoset och de blöta ingredienserna till de torra. Blanda ihop till en jämn smet.

6. Klä en limpform med bakplåtspapper, på så vis är det sedan bara att lyfta ur den bakade kakan ur formen.

Tillsätt smeten i formen.

7. Förbered smulet. Hacka eller krossa cashewnötterna.

8. Blanda nötkrosset med rårörsockret. Strö över smulet över smeten.

9. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter, kolla med en sticka så den är klar.

Kommer stickan ut torr är kakan klar. Låt kakan svalna. Denna kaka är smulig att skära i men smaken är prima!

Servera gärna med lite glass då den kakan är lite pajliknande.

DSC_2872 2

 
Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin

/ Madeleine ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s