Pad Thai

vegansk-pad-thai.JPG
 
Inlägget är i samarbete med Smiling och deras schyssta nötter!
 
Jag älskar asiatisk mat! Detta recept är min version av en Pad thai. Vet egentligen inte mycket vad som ska vara i ett orginal recept förutom risnudlar och ägg. Jag har då veganiserat och tagit bort ägget. Inget problem alls tycker jag då det är så mycket annat smarrigt i. Dessutom är det supergott med cashewnötter i, höjer verkligen smakupplevelsen och texturen.
 
Hoppas ni gillar detta recept! 🙂
 
 
 
Pad Thai
 

(- ca 3 portioner)

2 st morötter
1 broccoli (250g)
¼ savoykålshuvud
1 näve haricots verts
1 gul lök
1 röd lök
150g färska champinjoner
1 liten påse smiling naturella cashewnötter (60g)
125g risnudlar

 

Sås

1 lime
1-2 vitlöksklyftor
1-2 tärningsstora bitar färsk ingefära
½ röd chili
1 msk soja
1 tsk sesamolja
Salt och peppar

Ev. agavesirap för sötning

 
 

Förbered såsen

1. Riv ingefäran och vitlöken. Hacka chilin fint.

2. Blanda ingefära, vitlök och chili med sesamolja, soja och saften från en lime. Lägg undan såsen till senare.

 
 
Gör så här
1. Förväll risnudlarna enligt förpackningens instruktioner. Koka nudlarna al dente och kyl sedan ned nudlarna helt i kallt vatten så de inte sväller mer.

2. Skär morötterna i tunna snedskurna slantar.

3. Dela broccolibuketterna från stjälken och skölj dem noggrant. Rensa broccoli stjälken från eventuella blad och smuts och skär den i tunna bitar.

4. Skiva lökarna tunt och strimla savoykålen tunt, skölj kålen noggrant.

5. Skölj champinjonerna noggrant och dela de i mindre bitar.

6. Börja med att fräsa den gula löken i lite olja, eller torrt i en panna. Wokar du utan fett behövs det tillsättas vatten lite då och då för att det inte ska brännas.

7. När löken fått lite färg och mjuknat, tillsätt morötterna och broccolin och woka i 1 minut. Tillsätt resterande grönsaker och låt minska i storlek.

8. Tillsätt nu såsen som förbereddes tidigare till woken. Rör om.

9. Tillsätt nudlarna och woka till att nudlar och grönsaker har önskat konsistens. Salta och peppra efter smak. Söta eventuellt med lite agavesirap.

10. Tillsätt sist cashewnötterna. Servera gärna med lite stark srirachasås om så önskas.

gronsaker-pad-thai.JPG
 

Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin

/ Madeleine ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s