Tortillabröd

tortilla-brod-bakpulver
 
Att göra hemmagjorda tortilla bröd från grunden är lätt som en plätt.
Det tar inte lång tid att förbereda alls eftersom det är ett bakpulverbröd.

Det finns väldigt mycket tillsatser i köpebröden, därför uppmuntrar jag er att testa dessa godingar. Ikväll blir det alltså tacomys med hembakta tortillabröd och Eurovision song contest 2015. 🙂
 
 
Tortillabröd
 
( -8 st)
 
150g vetemjöl
75g vetemjöl med fullkorn
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk agavesirap
1 1/4 dl varmt vatten
2 1/2 msk rapsolja
 
 
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
 
2. Sjud upp vatten, använd ej kokande men vattnet ska vara varmt.
Du ska kunna knåda degen utan att bränna dig.
 
3. Tillsätt vatten, agavesirap och olja till mjölblandningen och knåda snabbt ihop till en slät deg. Låt degen vila i 15 minuter.
 
4. Dela upp degen i 8 delar, ca 45g styck
Rulla dom till bollar och platta till lätt. Kavla bröden tunt på ett mjölat underlag.
 
5. Stek bröden i en riktigt varm torr teflonpanna. Ca 30-60 sekunder på första sidan.
 
6. Vänd och stek max 30 sekunder till. Steker du för länge blir bröden krispiga och kommer inte gå att vika.
 
7. Lägg bröden i en hög under köksduk så behålls dom mjuka och varma.
Låt svalna om du vill frysa in dom.
 
OBS
Se till så kökshanduken inte doftar av sköljmedel, då kan bröden ta av smak.
 
 
Ha ett extra trevligt tacomys med dessa smarriga tortillas! ♥
 
recept-veganskt-tortilla
 

Vill du se mer vegogott från mig?
Följ mig då gärna på Instagram, Facebook, Youtube & Bloglovin

/ Madeleine ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s